Kompakt Laminant Cephe Kaplama Sistemleri
Kompakt Laminat Cephe Kaplama, alüminyum profillerden yapılan, binanın dışına estetik bir görünüm kazandıran kompakt laminat plakaların güvenli bir şekilde monte edilmesinden oluşan cephe sistemidir. Diğer cephe sistemlerine göre birçok artısı olan kompakt laminant cephe kaplamalarının en büyük artısı binanın nefes almasını sağlamasıdır. Bunun için havalandırmalı laminat alt konstrüksiyon kullanılmalıdır.
Kompakt Laminat Cephe Kaplama Sistemleri, ahşap ve ahşap türevi ürünlerde, zengin renk seçenekleri, fiziksel ve mekanik özellikleri ile mimari yapılara kazandırdığı estetik görünüm sayesinde dış cephe kaplamalarında Türkiye ve dünya pazarında, aranan bir ürün haline gelmiştir. Dış cephe kompakt laminat panelleri, konut, iş yeri ve alışveriş merkezleri, bankalar, kamu kurum ve kuruluşları, hastaneler gibi her türlü dış cephe uygulamalarında kullanılmaktadır. Kompakt Laminant Cephe Kaplama Sistemi Agraflı, Perçinli ve Yapıştırmalı olarak üç farklı şekilde uygulanır.
Kompakt Laminant Cephe Kaplama Sistemi Kataloğu
Kompakt Laminant Cephe Kaplama Çeşitleri
1. Mekanik Agraflı Sistem
Bu sistemde alüminyum düşey ve yatay taşıyıcılar üzerine 8 mm. veya 10 mm. kompakt laminant panellerin, arka yüzlerine vidalanan alüminyum agraf aparatları ile asılması yöntemi ile uygulanır. Bu yöntem özellikle çok katlı binaların cephelerinin kaplamasında yaygın olarak kullanılır.
2. Mekanik Perçinli Sistem
Bu sistem, alüminyum düşey taşıyıcılar üzerine 6 mm. veya 8 mm. kompakt laminant panellerin, seçilen panellerin renginde perçinler ile tekniğe uygun sabitlenmesi ile uygulanır. Sistem mekanik, hızlı uygulanabilir, sağlam yapısı ve ekonomik oluşu nedeni ile geniş açıklıklara sahip yapıların cephe kaplamalarında tercih sebebidir.
3. Mekanik Yapıştırmalı Sistem
Bu sistem, alüminyum düşey taşıyıcılar üzerine 6 mm. veya 8 mm. kompakt laminant panellerin, dış cephe koşulları için üretilmiş panel yapıştırıcı sistemleri kullanılarak uygulanır. Sistem kreatif tasarımların hayata geçirilebilmesi için uygun, hızlı uygulanabilen tekniği ile en yaygın tercih edilen uygulama yöntemidir. Yüksek teknolojisi sayesinde darbelere, yangına, suya ve neme dayanıklıdır. Bu özelliklerin yanı sıra çürümez, bakteri barındırmaz ve kolaylıkla temizlenebilir.