Klinker Cephe Sistemleri
Klinker sistemler doğal kilden üretilmektedir, yüksek sıcaklık farklarına, ultraviole güneş ışınlarına ve zorlu hava koşullarına karşı oldukça dayanıklı sistemlerdir. Geniş bir yelpazede sunulan renk ve ebatlerı ile her türlü projede kendilerine rahatlıkla yer bulabilirler.
Çok katlı binaların dış cephelerinde uygulanma imkanı bulunan klinker sistemler, bina yüzeyinden yaklaşık 10cm uzaklıkta düşey akslar halinde alüminyum konstrüksiyonun oluşturulmasının ardından Klinker slim cephe karolarının alüminyum klipsler yardımı ile düşey profillerin üzerlerindeki deliklere 8mm derz ile asılması şeklinde uygulaması yapılmaktadır. Mekanik Klinker Cephe Sistem, Mekanik Teknoplus Sistem, Isı Yalıtımlı Klinker Cephe Sistem ve Çimentoesaslı Yapıştırıcı ile Klinker Cephe Sistem ile 4 farklı sistemle yapılır.
Klinker Cephe Sistemi Kataloğu
Klinker Cephe Çeşitleri
1. Mekanik Klinker Cephe Sistemi
Panel Sistem, binaların dıştan farklı izolasyon malzemeleri (özellikle taşyünü gibi) kullanılarak ısı yalıtımı yapılabilmesi için oluşturulan yeni bir sistemdir. Bu sistem, klinker kaplama tuğlaların dış cephelere mekanik sistem ile uygulanmasına imkan verir. Panel sistemde, tuğla kanallı paneller alüminyum ankrajlar üzerine sabitlenerek, bina duvarına montajı yapılan ısı izolasyon malzemesi ile arasında bir boşluk oluşturulmaktadır. Ankrajlar sayesinde düzgün bir yüzey elde edilmekte olup, klinker kaplama tuğlaları, tuğla kanallı panel sistem üzerine yapıştırılarak sistem tamamlanmaktadır.
Alüminyum konstrüksiyonlarla binaya taşıtılan sistemdeki GRC panel kalınlıkları 10-20 mm arasında üretilebilmektedir. Standart olarak 60 cmx125 cm ebatlarında üretilmektedir. Projeye özgü durumlarda, daha büyük ebatlarda üretim gerçekleştirilmesi mümkündür. Çimento bazlı prekastlarda mutlaka AR (Alkaliye Dayanıklı) elyaf kullanılmaktadır. Aksi takdirde çok kısa bir süre içinde malzeme mukavemet sağlama özelliğini kaybetmektedir.
2. Mekanik Teknoplus Sistemi
Bu sistem cephelere klinker tuğla uygulamanın en basit ve en kolay yöntemidir. Özellikle iç mekan uygulamalarında büyük kolaylıklar sağlar. Öncelikle klinker kaplama tuğla ebadına göre özel olarak tasarlanmış paslanmaz çelik levhalar, duvar veya yalıtım plakası üzerine özel çelik dübeller ile sabitlenir. Böylece klinker tuğlaların kaplanması için düzgün ve emniyetli bir yüzey meydana gelir. Klinker kaplama tuğlalar poliüretan mastikle levha üzerindeki kanallara yapıştırılır ve sabitleme klipsi ile tuğla sabitlenir. Yapıştırıcı kuruduktan sonra tuğla aralarına dış ortama dayanıklı derz dolgusu uygulanır.
3. Isı Yalıtımlı Klinker Cephe Sistemi
Üstün özellikli Klinker Kaplama tuğlalarının kanallı, yüksek danste (30 kg/m3) EPS/XPS ısı yalıtım levhası üzerine monte edilerek oluşturulan sağlıklı, ekonomik ve uzun ömürlü bir cephe kaplama sistemidir. Isı Yalıtımlı sistem ister eski binaların yenilenmesinde, isterse de yeni binalarda mükemmel bir ısı yalıtımı ve koruma sağlar.
Isı Yalıtımlı Sistem binalarda mükemmel bir ısı yalıtımı sağlarken, sistemin parçası olan klinker kaplama tuğlaları da binanızın etrafında onu her türlü olumsuz dış etkiye karşı koruyan bir kalkan oluşturur. Yüzeyine Işıklar kaplama tuğla ölçülerine uygun kanallar açılarak montaja uygun hale getirilen EPS (beyaz/karbonlu) ve XPS yalıtım levhaları üzerine kaplama tuğlaları ile oluşturulan, mevcut ve yeni binalarda test edilmiş sağlıklı, güvenli ve çok hafif dış cephe sistemidir. Kanallı EPS/XPS, klinker kaplama tuğlaları, Flex Yapıştırıcı, derz dolgu ve duvar cinslerine göre seçilmiş plastik dübel ile paketler halinde hazır hale getirilmiş ısı yalıtım sistemleridir. Isı Yalıtımlı sistem içinde; Klinker Kaplama tuğlaları, EPS/XPS kanallı ısı yalıtım levhası, fleks yapıştırıcı, fleks fuga ve plastik ısı yalıtım dübeli bulunmaktadır.
4. Çimento Esaslı Yapıştırıcı ile Klinker Cephe Sistemi
Flex Yapıştırıcı malzeme yüzeye 8-10 mm taraklı mala ile uygulanır. Kaplama tuğlası arka yüzeyine bir miktar Işıklar Flex Yapıştırıcı sürülerek çıta (metal), ip, plastik derz a’ısı veya kama yardımı ile 1 cm derzli olarak yüzeye düzgünce yapıştırılır. Kaplama tuğlaları için kullanılacak derz dolgusu min. 1 cm genişlikte uygulanabilmektedir. Derz dolgusu tabancası yardımıyla tuğla yüzeyine bulaştırmadan uygulanmalıdır. Derz dolgusu elle yapışmayacak kadar kuruyunca derz malası yardımı ile şekillendirilmelidir.